Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Spaghetti met cavolo nero Grand'Italia

Spaghetti met cavolo nero

Spaghetti con cavolo nero

Gemiddeld
30 min
710 kcal
Vegetarisch

Spaghetti met cavolo nero is een simpel, maar smaakvol Italiaans gerecht dat de rijke smaak van palmkool combineert met de krachtige smaak van knoflook. Dit simpele, maar heerlijke cavolo nero recept is een gerecht om te onthouden voor een gezonde, vegetarische maaltijd. Probeer deze pasta cavolo nero vooral in het najaar, want cavolo nero is een echte seizoenstopper.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Spaghetti
    Product Spaghetti Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we de Spaghetti Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.

    Bekijk product
  • 4 tenen knoflook (in dunne plakjes)
  • 200 g cavolo nero (gesneden)
  • 2 tl zwarte peper (grof gemalen)
  • 200 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 710
  • Eiwitten: 25
  • Koolhydraten: 76
  • Vetten: 33

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes knoflook tot ze lichtbruin kleuren. Zeef de knoflook uit de pan en vang de olie op.
  3. Doe de knoflookolie terug in de pan, voeg de cavolo nero in 2 delen toe en roerbak deze ca. 8 minuten. Voeg de grofgemalen peperkorrels en de rest van de olie en knoflook toe. Breng op smaak met een beetje zout.
  4. Giet de pasta af en houd een kopje kookvocht apart. Schep de cavolo nero, de kaas en het kookvocht door de pasta. Serveer met de Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Tip van ons!

Dit gerecht is geïnspireerd op de klassieker cacio e pepe, die traditioneel wordt gemaakt met pasta, olie en kaas. Wij doen er ook knoflook en cavolo nero (het stevige broertje van de boerenkool) bij. Kun je geen cavolo nero vinden? Gebruik dan gesneden boerenkool.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten