Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Vegetarische champignon truffel pasta
Pasta vegetariana ai funghi e tartufo
Geniet van deze heerlijke vega champignon truffel pasta, romige en smaakvol met een verfijnde truffelsaus. Deze pasta tartufo is het perfecte comfortgerecht voor liefhebbers van truffel en paddestoelen. De rijke champignon-roomsaus biedt de ultieme balans tussen de aardse smaak van champignon en de luxe van truffel. En de Pipe Rigate is hiervoor de ideale pasta-match, gezien dit pastaschelpje zich vult met de heerlijke Tartufo pastasaus.
Ingrediënten
-
400 g Pipe Rigate
Bij Grand’Italia maken we de Pipe Rigate Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product400 g Pastasaus TartufoDe pastasaus dankt deze volle smaak aan de basis van melkroom, Grana Padano DOP en boter. De Italiaanse zomertruffel verrijkt de saus en geeft die karakteristieke aardse truffelsmaak.
Bekijk product2 stuks bosuien200 g gemengde paddenstoelen (in kwarten)1 zak waterkers of rucola1 el wijnazijnOlijfolieDirect in je mandje bij:
Voedingswaarde
- Kcal: 765
- Eiwitten: 18
- Koolhydraten: 78
- Vetten: 31
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Bestrijk de bosuien met 1 el olijfolie. Gril de bonsui in een grillpan of op een hete grillplaat, ca. 1 minuut op elke snijkant.
- Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Bak de paddenstoelen in 2 el olijfolie in ca. 3 minuten rondom bruin. Voeg de Tartufo saus toe en verwarm deze in de pan.
- Maak een salade van de waterkers, een scheut olijfolie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Bewaar bij het afgieten van de pasta één kopje kookvocht. Schep de pasta door de saus en voeg het kopje kopje kookvocht toe.
- Verdeel de pasta over borden en garneer met de bosui. Serveer de salade erbij.
Tip van ons!
Voor een extra verfijnde smaak kun je een scheutje witte wijn toevoegen aan de truffelsaus. Dit geeft de romige pasta een lichte zuurgraad die perfect balanceert met de rijke smaken van de truffel en champignons.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.