Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Sinterklaas pizza Grand'Italia

Sinterklaas pizza

Pizza di Sinterklaas

Makkelijk
35 min

Dit recept is voor jou als pizzabaas
Om je klaar te stomen voor Sinterklaas
Na al dat zoetigheid in overvloed
Doet deze hartige tegenhanger je vast goed
Een pizza vol met Italiaanse flair
Want lekker gaat natuurlijk boven culinair
Binnen no time tover je deze pizza uit de oven
Een smakelijke snack, dat kunnen wij beloven

Dus duik nu snel de keuken in, vol pizzaplezier
en geniet van de Italiaanse Sinterklaas-sfeer!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 6 el Sugocasa Tradizionale
    Product Sugocasa Tradizionale Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de tomatensaus verwerkt zijn.

    Bekijk product
  • 7 el Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 100 g cherrytomaten (in plakjes)
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • verse basilicum

Direct in je mandje bij:

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Doe de Sugocasa in een bakje, en breng deze op smaak met oregano. Je hoeft de Sugocasa niet te verwarmen.
  3. Rol het verse pizzadeeg uit. Snijd van de onderkant 3 repen van ca. 2 cm af. Snijd het resterende deeg in de vorm van een mijter.
  4. Verdeel de Sugocasa over de pizza. Leg twee repen in de vorm van een kruis op de mijter. Snijd de derde reep doormidden en plak deze aan de onderkant van de mijter.
  5. Maak de randen, het kruis en de wimpels van de mijterpizza nat met water. Strooi hier vervolgens wat geraspte kaas overheen.
  6. Verdeel de plakjes cherrytomaten over de pizza.
  7. Bak de pizza in 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven.
  8. Garneer het kruis van de mijter met wat dotjes Pesto alla Genovese, en maak de pizza af met verse basilicumblaadjes.
Buon appetito!

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten