Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta pesto met kip en pijnboompitjes Grand'Italia

Pasta pesto met kip en pijnboompitjes

Pasta pesto con pollo e pinoli

Makkelijk
30 min
934 kcal
Eiwitrijk

Deze heerlijke pasta pesto met kip, of spaghetti pesto, met Pesto alla Genovese en malse kip zet je binnen een handomdraai op tafel. De zoetzure trostomaatjes uit de oven geven een extra smakelijke touch aan dit pasta pesto gerecht.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Spaghetti all’Uovo
    Product Spaghetti all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Spaghetti all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 300 g kipfilet (in blokjes)
  • 200 g trostomaatjes
  • 4 el pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 50 g roomboter

Direct in je mandje bij:

Voedingswaarde

  • Kcal: 934 kcal
  • Eiwitten: 41,4g
  • Koolhydraten: 77,1g
  • Vetten: 50g

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak intussen de stukjes kip in een pan met olijfolie en roomboter totdat de kipfilet goudbruin is van kleur.
  3. Leg de tomaatjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze licht met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en gaar de tomaatjes in de warme oven voor ca. 12-15 minuten.
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 9 minuten, voor een 'al dente' bite.
  5. Meng de Pesto alla Genovese in een kom met de roomboter en voeg een scheut kookvocht van de pasta toe om de boter te laten smelten.
  6. Giet de spaghetti af, meng deze door de saus en serveer gegarneerd met de kipfilet, tomaatjes, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.
Buon appetito!

Tip van ons!

Varieer ook eens met de diverse ingrediënten. Voor een dagje zonder vlees, kun je een vegetarische pasta pesto met kip maken door de kipfilet te vervangen door vegetarische kipstukjes.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten