Pasta pesto zalm

Pasta Pesto al salmone

Probeer vanavond deze klassieker! Een romige pasta met zalm en Pesto alla Genovese. We hebben onze draai aan het klassieke recept voor pasta pesto gegeven door heerlijk gebakken zalm toe te voegen. Voor liefhebbers van pasta met vis is onze pasta pesto met zalm dus een geweldige optie!

De smaak van de gebakken zalm combineert lekker met de intensiteit van de pesto. En de romige smaak van de Linguine all’Uovo brengt het gerecht in balans. Een heerlijke en makkelijke combinatie. 

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

Bereidingswijze Pasta pesto zalm

  • Stap 1

    Kook de Linguine all'Uovo volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 4 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft. Houd een scheutje kookvocht apart.

  • Stap 2

    Snijd de courgette in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en gril hierin de courgette 2 tot 3 minuten per kant.

  • Stap 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm zo'n 2 minuten per kant gaar. Breek de zalm daarna met een spatel in kleinere stukjes en haal de pan van het vuur.

  • Stap 4

    Voeg vervolgens de Pesto alla Genovese en het apart gehouden kookvocht toe aan de zalm en roer goed door.

  • Stap 5

    Rasp en pers de citroen en schep het citroensap samen met de pesto-zalmsaus door de pasta.

  • Stap 6

    Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de courgette, geraspte Parmezaanse kaas, rucola en wat citroensap on top.

La Bella Vita tip verse ingrediënten

La Bella Vita tip

Wil je enkel de allerbeste kwaliteit voor jouw zalm pasta? Ga dan naar de markt voor de beste verse vis! We leggen je in ‘kruiden geven een pinch of extra’ uit dat de kwaliteit van ingrediënten heel belangrijk is als je een eenvoudige lekkere pasta wilt maken. Hoe minder ingrediënten, hoe belangrijker te kwaliteit ervan! De verse vis combineert goed met het kruidige karakter van de pesto. Kies nog voor extra verse kruiden of groenten op de markt om je recept met pasta en zalm nog meer smaak te geven. 

Kooktip bij Pasta pesto zalm

Maak je deze pasta met pesto liever zonder vis? Vervang de zalm dan door extra groente, zoals champignons of kleurrijke en knapperige paprika. En vega proteïne optie toevoegen? Ga dan voor 400g plantaardige visfilet of plantaardige garnalen. 

Kooktip
Beoordeel dit recept