Salade van aubergine, mozzarella en tomaat

Insalata caprese op z’n zuidelijkst >

Lekkere recepten met LA ZUCCA

Bekijk hier onze special met leuke kooktips en lekkere recepten met de seizoensgroente pompoen! >

Scrocchiette Rosmarino

Italiaanse toast met rozemarijn, los te serveren bij antipasti of heerlijk belegd met Pecorino >
Terug naar de receptenzoeker

Italiaanse kip met citroen, knoflook en rozemarijn

Pollo all'italiana con limone, aglio e rosmarino

Kooktijd: 90 minuten
Aantal personen: 4
Soort gerecht: secondi

Terug naar de receptenzoeker

Italiaanse kip met citroen, knoflook en rozemarijn

Pollo all'italiana con limone, aglio e rosmarino

Kooktijd: 90 minuten
Aantal personen: 4
Soort gerecht: secondi

Ingrediënten Bereidingswijze Allergenen Eten met vrienden
Ingrediënten Bereidingswijze Allergenen

Kooktijd: 90 minuten
Aantal personen: 4
Soort gerecht: secondi

Ingrediënten

1 citroen voor garnering
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 hele kip
500 gram krieltjes
2 theelepels fijngehakte rozemarijn
1 snufje peper en zout
1 citroen

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en hak de knoflook. Strooi fijngesneden rozemarijn in een ovenschaal. Voeg daarna de olijfolie, citroensap, knoflook en peper en zout toe. Leg de kip erin en smeer aan alle kanten in met het oliemengsel. Bedek de ovenschaal met folie en zet deze in de koelkast voor ongeveer 2 uur.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de schaal (zonder folie) 20 minuten in de oven.

Stap 3

Draai dan de kip eenmaal om en leg de krieltjes naast de kip. Rol de krieltjes rond zodat ze ook bedekt zijn met de olijfolie. Zet de oven op 180°C. en laat het geheel ca. 50 minuten garen.

Sommige mensen hebben te maken met een voedselallergie en zijn allergisch voor bijvoorbeeld koemelk, kippenei, noten of sesamzaad. Grand’Italia heeft speciaal voor deze mensen voor het gehele assortiment een allergenen lijst opgesteld. In deze lijst is makkelijk te zien of een product allergenen bevat waar je allergisch voor bent.

Download de lijst